BEOGRAD – Predsednik Privremenog organa fudbalskog kluba Partizan Rasim Ljajić izjavio je danas da je preuzeo funkciju u klubu iz Humske, jer želi da bude uspešan.

Ljajić je danas na Skupštini kluba izabran za predsednika Privremenog organa FK
Partizan.

“Imali smo sednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, privrednici Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i pravnik Boban Stanojević. Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati”, izjavio je Ljajić na konferenciji za medije.

“Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili ‘nemoj mene, ja ću kasnije’. Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati”, dodao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je najrealnije da nova Skupština bude održana na kraju sezone.

“Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bismo ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Prečica nema ovde, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova. Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona evra. Broj zaposlenih moramo da smanjimo za 20 odsto”, dodao je Ljajić.

On je istakao da je razgovarao sa zaposlenima u klubu.

“Veći teret će snositi oni sa većim platama, one moraju da idu dole, kada uzmemo kompletan spisak svih zaposlenih u klubu, to nije popularno što govorim, mnogi će sa zebnjom da čekaju, ali ja ovde nisam došao da lažem nikoga. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci, gde ćemo izaći sa merama, a za šest meseci će biti drugo i konačno prolazno vreme, sa novim rukovodstvom. Cilj je da kod svakog partizanovca stvorimo ubeđenje da je ovo novi početak, sa mnogo više optimizma i vere”, istakao je Lajić.

indeksonline.rs/Tanjug