SANA – Na maršu u glavnom gradu Jemena Sani okupilo se više od milion učesnika povodom prve godišnjice operacije “Potop Al Aksa” i napada Hamasa na Izrael, a pod sloganom “Potop ka oslobođenju”.

Demonstranti su se okupili u znak solidarnosti sa palestinskim narodom “dok se ne postigne pobeda” i naglasili “svoju versku i moralnu dužnost” da se zalažu za oslobođenje Gaze, Palestine i Libana od, kako su opisali, ugnjetavanja izraelskih snaga, prenela je jemenska agencija Saba.

Gradom su odjekivale pesme u čast ooperacije “Potop Al-Aksa” od 7. oktobra prošle godine, koja je, kako navodi jemenska agencija, označila ključni trenutak u tekućoj borbi protiv izraelske okupacije.

Učesnici skupa su operaciju pozdravili kao “katalizator” koji je skrenuo međunarodnu pažnju na palestinsku stvar.

Skup je poslužio kao platforma za odavanje “počasti otpornosti Palestinaca”, uz pozive na kontinuiranu podršku protiv onoga što su oni nazvali napadom bez presedana na njihova prava.

Šef Vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed al Huti obratio se okupljenima, tvrdeći da je operacija “Potop Al-Aksa” redefinisala ravnotežu snaga i prikazala Gazu kao model otpora.

Al-Huti je pohvalio hrabrost palestinskih boraca i kritikovao međunarodnu neaktivnost u vezi sa njihovom teškom situacijom.

On je izrazio “nepopustljivu” podršku Palestini usred, kako je naveo, globalne ravnodušnosti prema humanitarnoj krizi.

Indeksonline.rs/Tanjug