Tim hirurga, predvođen prof. dr Aleksandrom Karamarkovićem, poznatim stručnjakom iz oblasti abdominalne hirurgije, pružaće podršku hirurzima u Opštoj bolnici u Novom Pazaru tokom narednih sedam dana. Ova saradnja deo je kontinuiranih napora da se poboljša nivo zdravstvene zaštite u regionu, posebno u domenu hirurških intervencija.

Hiruško odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar u narednih sedam dana imaće pomoć eminentnih hirurga sa Kliničko bolničkog centra „Zvezdara“.

Zadovoljstvo mi je što mogu saopštiti našim sugrađanima ali i okoline, da će u narednih sedam dana na hiruškom odeljeju boraviti eminenti stručnjaci na polju hirurgije predvođeni prof. dr. Aleksandrom Karamarkovićem sa Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“, kazao je za RTV Novi Pazar direktor Opšte bolnice dr. Meho Mahmutović.

Prof. Karamarković, koji je u medicinskim krugovima poznat po inovativnim tehnikama i velikom iskustvu u složenim hirurškim zahvatima, okupio je tim stručnjaka kako bi zajedno sa lokalnim lekarima unapredio kapacitete i pružio direktnu pomoć pacijentima kojima su neophodne specijalizovane operacije.

Tokom boravka u Novom Pazaru, tim hirurga će izvoditi operacije, učestvovati u složenim medicinskim zahvatima i obučavati novopazarske lekare u naprednim hirurškim tehnikama. Ova vrsta saradnje ključna je za podizanje nivoa zdravstvenih usluga, a značajna je i za profesionalni razvoj mladih lekara u regionu.

Prof. Karamarković istakao je da je cilj ovog angažmana ne samo pružanje trenutne pomoći, već i dugoročno jačanje kapaciteta bolnice.

Očekuje se da će ovaj vid saradnje pozitivno uticati na broj pacijenata koji će dobiti adekvatnu medicinsku negu, kao i na smanjenje potrebe za preusmeravanjem pacijenata u veće kliničke centre.