Reprezentacija Srbije sutra kreće na put u Buharu, Uzbekistan, gde će se od 9. do 14. oktobra održati prvo Svetsko prvenstvo za juniore u sportu “Hand to hand fighting” (Rukopasni boj). Ovo takmičenje predstavlja istorijski trenutak za našu zemlju, jer je prvi put da Srbija šalje svoje predstavnike na ovakvo globalno nadmetanje u ovom borilačkom sportu.

Selektor srpskog tima, Jasmin Feković, i mladi takmičar Imer Lakota (do 62 kg), braniće boje Srbije na ovom prestižnom takmičenju. Posebno velike nade polažu se u Imera, iako je ovo novo iskustvo za njega. Njegova borbena energija i posvećenost daju razlog za optimizam.

Vahid Kicara, predsednik organizacije Hand to Hand za Srbiju, ističe da je prezadovoljan smerom u kojem se razvija ovaj sport kod nas. On je najzaslužniji za uspeh reprezentacije, te sa puno entuzijazma gleda na nastup Srbije na ovom svetskom prvenstvu. Kicara naglašava da, iako je Imer novi u ovom sportu, ima ogroman potencijal, kao i da cela ekipa polaže velike nade u njegov uspeh.