Novopazarska policija privela je na informativni razgovor učenika (15) jedne osnovne škole u ovom gradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako je objavio portal A1tv.net, pozivajući se na policijske izvore, dečak je u četvrtak, 4. maja, na odeljenskoj grupi poslao poruku: “Kosta je mali belaj šta ću ja da uradim”.

Policiji je slučaj prijavio razredni starešina, koja je na informativni razgovor osim maloletnika privela i njegove roditelje.

U policiji su za ovaj portal rekli da sumnjaju da je dečak tu poruku poslao jer mu je zbog loše ocene iz vladanja zabranjeno da ide na ekskurziju.

Kako navode, dečak je tokom informativnog razgovora tvrdio da se šalio sa drugarima, a protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Prema poslednjim nezvaničnim podacima iz policije, na teritoriji Srbije primljeno je u poslednja dva dana preko 50 prijava iste ili slične sadržine.

Ministarstvo ujutrašnjih poslova (MUP) apeluje na sve građane da očuvaju razumnost i stabilnost, pogotovo kada su u pitanju deca, koja informacije prate iz različitih izvora i medija.

„Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama“, poručuju iz MUP-a.
Podsećamo da je Kosta K. (13), učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda u sredu ubio osmoro đaka te škole i školskog čuvara.

Samo dan nakon toga dogodilo se još jedno masovno ubistvo, kada je 21-godišnji U.B. usmrtio osam, a ranio 14 osoba u selima u okolini Madenovca.

indeksonline.rs/Free Media