JERUSALIM – Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je u jednoj zgradi u Gazi, koju civili koriste kao sklonište, proneđeno veliko skladište oružja.

IDF kaže da se zgrada nalazi u blizini škole, džamije i klinike, a u bunkeru u zgradi su pronađeni “eksplozivni, samoubilački pojasevi prilagođeni deci”, desetine minobacača, stotine granata i obaveštajna dokumenta.

U saopštenju IDF navodi da su tokom proteklog dana vazduhoplovne, mornaričke i kopnene snage Izraela pogodile oko 200 ciljeva u Pojasu Gaze, kao i da se “žestoke borbe” nastavljaju, prenosi Tajms of Izrael.

Prema tvrdnjama IDF, u severnoj Gazi pripadnici brigade Jiftah identifikovali su nekoliko terorističkih operativaca, koji su izašli iz zgrade koju Hamas koristi za posmatranje, nakon čega je izraelska avijacija izvršila raketni udar na tu lokaciju.

Izraelska 460. oklopna brigada, koja je delovala u Džabaliji na severu Pojasa Gaze, usmerila je vazdušne snage i artiljeriju protiv sedam Hamasovih operativaca i četiri posmatračka punkta u toj oblasti, navodi se u saopštenju IDF.

indeksonline.rs/Tanjug