Brojni Novopazarci, naročito mladi, jedno od skloništa od letnjih vrućina traže na Gradskom bazenu, gde su predstavnici Zavoda za javno zadravlje (ZZJZ) nakon današnjih provjera utvrdili da su kavlitet i čistoća vode dobre za kupanje.

Koordinator na Gradskom bazenu Darko Radomirović kaže za portal Free media da angažovani spasioci i svi zaposleni vode računa o sigurnosti posjetilaca i poštovanju reda i mira.

“Imamo spasioce koji prefektno rade svoj posao, kolege koji redovno obilaze i prate šta se sve dešava. Brinemo o tome da nam djeca nižeg uzrasta budu bezbjedna. Nikakvih incidenata do sada nije bilo, a voda je potpuno hemijski i bakteriološki čista“, rekao je Radomirović.
Na samom početku sezone bazen je posjećivalo i po 1.000 građana dneveno, a ovih dana, nakon nižih temepratura, oko bude 300.

Prema riječima Radomirovića to su zadovoljavajuće brojke, jer su mnogi građani otputovali na more.

“Nakon par lošijih dana ponovo su temprature u porastu, tako da smo zadovoljni posjetom u različitim termina. Imamo veoma posjećenu školu plivanja koja radi od 9 do 10 časova, nakon nje se sprovode pripreme za otavranje bazena“ kaže on.

Podsjeća i na propratne različite usluge koje građani imaju tokom korišćenja bazena, tribine za sunčanje, tuševe, ležaljke sa suncobranima, svlačionice, ali i restoran brze hrane koji radi u sklopu bazena.

Bazen je otvoren od 11 sati, a prvi, mješovit termin traje do 15 časova. Od 15 do 17 časova je ženski, a od 17 do 19 časova rekreativni termin. Cijena ulaznice je 200 dinara.

FreeMedia/indeksonline.rs