BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras radove na izgradnji Nacionalnog stadiona i tom prilikom rekao da će to biti “ubedljivo najlepši stadion” u Evropi.

“I onda još malo da napredujemo u fudbalu, malo da promenimo fudbalsku organizaciju i onda da obradujemo naše ljude. Kao što nas je i (Nikola) Jokić danas obradovao”, rekao je Vučić tokom obilaska.

Kada je reč o izgradnji 1.500 stanova za Ekspo, Vučić je ocenio da bi pored pripadnika snaga bezbednosti neki od tih stanova trebalo da budu namenjeni i lekarima, medicinskim radnicima…

Dodao je da će Akvatik centar koji će se graditi biti najlepše mesto za vodene sportove, koje će pružiti šansu Srbiji da napreduje u vaterpolu, plivanju…

U obilasku gradilišta bio je i prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali koji je rekao da je do sada ugrađeno 500 šipova za stadion koji idu i 25 metara u dubinu.

On je rekao da je planirano da radovi na stadionu budu završeni 25. decembra 2026. godine, kao i da otvaranje i zatvaranje Ekspa bude organizovano na Nacionalnom stadionu.

Naveo je da izgradnja 1.500 stanova za Ekspo kreće u septembru, kao i da dobro napreduje projekat hotela od 400 soba, iza koga će biti vodeni park i delfinarijum.
Mali je dodao da je u toku čišćenje obala Save i pristana.

indeksonline.rs/Tanjug