ULCINJ – Ulcinjska policija uhapsila je danas Nasera Ramaja, vlasnika privrednog društva d.o.o ”Alart Centar Budva – CG“, zbog sumnje na utaju poreza u vrednosti od preko dva miliona evra.
On je uhapšen nakon što je ušao u službene prostorije Odelenja bezbednosti Ulcinj, saopšteno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.
”Protiv njega su službenici policije prethodno podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa kao jedan od vlasnika privrednog društva d.o.o ‘Alart Centar Budva – CG’ čime je pričinjena materijalna šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 2.044.008,64 eura”, navodi se u saopštenju.
On je 2023. godine dobio crnogorsko državljanstvo, kao investitoru velikog projekta “Porto Budva“ u Budvi, u vrednosti oko 80 miliona evra.
Crnogorska policija u sredu je saopštila da je uhapšena V.G, izvršna direktorka ”Alart Centra Budva – CG” po nalogu državnog tužioca u osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.
Policija navodi da je ovaj projekat bio predmet kontrole službenika Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, kojom je utvrđeno da su prijavljeni počinili krivična dela utaja poreza i doprinosa i oštetili državni budžet.

indeksonline.rs/Tanjug