Predsednik Sandžačke demokratske partije uputio je najiskrenije čestitke dr Adelu Slatini na današnjem izboru na funkciju predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“Moram da naglasim da je Sandžačka demokratska partija oduvjek bila zastupnik međusobnog dijaloga i potencijalnog dogovora sa svim partijama, a posebno bošnjačkim.

U tom smislu, odmah nakon proteklih izbora za BNV, predlagali smo da u upravljanju Vijećem uzmu učešće sve liste koje su ušle u novi saziv BNV-a.

Uvijek smo bili spremni da međusobne razlike i razilaženja ostavimo po strani i radimo u interesu svih građana. To smo i ovoga puta dokazali kada smo, uprkos brojnim razilaženjima, postigli dogovor sa Strankom demokratske akcije.

Naglašavam da smo u prethodnom periodu imali razgovore i sa Strankom pravde i pomirenja, i to na najvišem nivou, gde smo dobili ponudu za vid saradnje gde bi SPP dobio sve – i predsjednike opština Tutin i Sjenica, ali i predsjednika BNV-a, dok bi SDP ostao bez ičega, iako smo, prema broju glasova, najjača politička stranka u Sandžaku.

Drugo, rukovodstvo SPP-a treba da se zamisli zašto sa njima niko neće da sarađuje, a kada se i napravi neka koalicija, ona nije dugog vijeka. Verovatno smatraju da mogu svakog da napadaju, optužuju i blate, uključujući i članove porodica, računajući da je u politici sve dozvoljeno.

Mi, ipak, živimo u sredini gde se držalo do riječi i vodilo računa o komšijskim i prijateljskim odnosima. To je važnije od svake politike, a izgleda da je to strano rukovodstvu SPP-a. Zato ne čudi zašto je sa takvom strankom teško ostvariti bilo kakav oblik političke saradnje i normalnih odnosa, koji su u Sandžaku potrebni” – poručio je Samir Lekić.