U utakmici juniorskog šampionata Srbije, koja je odigrana u uslovima daleko ispod nivoa koji zaslužuje najviši rang takmičenja, juniori Novog Pazara nastavili su svoj impresivni niz pobeda u sezoni 2024/25. Na Starom Sajmištu, po teškom vremenu, ostvarili su ubedljivu pobedu nad ekipom Brodarca rezultatom 1:3, prikazavši izuzetnu igru.

Meč je započeo inicijativom domaćina, ali kapiten Novopazaraca, sigurni Mecinović, sa nekoliko sjajnih intervencija uspeo je da sačuva svoju mrežu netaknutom. Iako je Brodarac na početku delovao opasnije, odbrana Novog Pazara, predvođena čvrstim bedemom u sastavu Kahrović, Hadžimujović, Dixon, Crnovršanin i Mukades, pokazala je nepokolebljivu stabilnost.

Prvo vođstvo gostima donosi Ahir Dixon u 27. minutu, kada je nakon fantastične asistencije Hadžimujovića, skočio visoko i glavom matirao golmana Brodarca. Ovaj gol otvorio je vrata ka novom trijumfu Novog Pazara.

Na samom početku drugog poluvremena, u 49. minutu, Kadir Kurtanović povisio je rezultat na 0:2. Njegov sjajan gol bio je prava retkost u današnjem fudbalu i potez koji će se dugo pamtiti.

Nakon drugog gola, domaćini su krenuli u ofanzivu na sve ili ništa, ali kapiten Mecinović ponovo je bio na visini zadatka, zaustavivši nekoliko opasnih pokušaja. Uprkos snažnom pritisku Brodarca, odbrana Novog Pazara dugo je uspešno odolevala.

Ipak, u 82. minutu, Brodarac uspeva da smanji rezultat na 1:2, nakon odlične akcije po desnoj strani. Taj gol vratio je nadu domaćinima, ali samo nakratko.

Konačnih 1:3 postavio je Dženan Bujak, svojim golom kojim je zapečatio sudbinu utakmice i doneo veliko slavlje Novopazarcima.

Juniori Novog Pazara, pod vođstvom trenera Elvira Muratovića i Irfana Vusljanina, nastavljaju sa odličnim partijama u ovoj sezoni, potvrđujući svoju snagu i borbenost na svakom koraku.

indeksonline.rs