BEOGRAD – Pošta Srbije ugostila je danas generalnog sekretara Asocijacije javnih poštanskih operatera Evrope – Postevrope Botona Szebenija u okviru finalnih priprema za jubilarnu 40. Generalnu skupštinu Postevrope, koja će se održati 16. i 17. oktobra u Beogradu.

Cilj posete bilo je upoznavanje sa vršiocem dužnosti direktora JP “Pošta Srbije” Zoranom Anđelkovićem, koji je generalnog sekretara upoznao sa teškom situacijom zaposlenih na KiM, zatvaranjem pošti i privođenjem, kao i nemogućnosti da se građanima sa severa KiM pruže usluge poput isplate penzija, socijalnih davanja, plata i drugih važnih davanja, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Anđelković je istakao da ima velika očekivanja od Generalne skupštine.

“Razmenom stručnog znanja i unapređenjem teorije i prakse, pružićemo značajan doprinos evropskoj poštanskoj profesionalnoj zajednici. Spojem svih nas kojima je razvoj poštanske delatnostin profesionalni izbor, inspiracija i izazov, ponovo ćemo pomeriti granice”, kazao je Anđelković.

Generalna skupština Postevrope jedan je od najznačajnijih godišnjih
događaja u poštanskom sektoru na evropskom nivou, a u Beogradu će okupiti predstavnike 55 javnih poštanskih operatera.

Učesnici će razmatrati buduće pravce razvoja poštanskih usluga i izazove u sve digitalizovanijem svetu, s posebnim akcentom na ulogu veštačke inteligencije (AI) u poštanskoj industriji.

Anđelković i Razgovarali su i o aktuelnim projektima i budućim planovima Pošte Srbije koji uključuju automatizaciju procesa, robotizaciju logističkih centara, razvijanje novih usluga i širenje mreže paketomata.

Tema razgovora bili su i poslednji dogovori i organizacione pripreme za predstojeći značajan događaj, koji doprinosi evropskoj poštanskoj stručnoj zajednici.
Pored susreta sa rukovodstvom Pošte Srbije, Szebeni se sastao i sa

predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

indeksonline.rs/Tanjug