STARA PAZOVA – Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubinko Drulović, saopštio je spisak od 24 igrača koji će braniti boje Srbije u predstojećim mečevima protiv Ukrajine i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (U21), koje će se naredne godine održati u Slovačkoj.

Okupljanje mlade reprezentacije zakazano je za 2. septembar u Beogradu, a samo dva dana kasnije ekipa će otputovati u Letoniju. Prvi meč protiv Ukrajine odigraće se 6. septembra u Rigi, dok će se četiri dana kasnije sastati sa Azerbejdžanom u Bakuu.

Na spisku odabranih igrača našao se i Novopazarac Samed Baždar, koji je nedavno ostvario transfer karijere preselivši se iz Partizana u špansku Saragosu, i to sa samo 20 godina.

Pored Baždara, na spisku su i golmani Luka Lijeskić (Radnički 1923), Dimitrije Stevanović (Radnički Niš) i Lazar Kaličanin (Čukarički), kao i defanzivci Mihajlo Ilić (Bolonja), Stefan Leković (Crvena zvezda), Mateja Milovanović (Herenven), Vojin Serafimović (Čukarički), Nikola Miličić (Napredak), Ognjen Mimović (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Partizan), Lazar Konstantinov (IMT) i Stefan Bukinac (Vojvodina).

Sredinu terena će predvoditi Stefan Džodić (Monpelje), Aleksej Vukičević (OFK Beograd), Jovan Šljivić (Crvena zvezda) i Aleksandar Stanković (Lucern), dok su u napadu pozvani Vanja Vlahović (Atalanta), Matija Gluščević (Radnički 1923), Marko Veličković (Vojvodina), Jovan Milošević (Sent Galen), Jovan Mijatović (Njujork Siti), Mihajlo Petković (Napredak), Samed Baždar (Real Saragosa) i Nemanja Trifunović (Partizan).

Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu tabele grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, sa 10 bodova iz sedam mečeva. Prvo mesto dele Ukrajina i Engleska, obe sa po 18 bodova. Predstojeći mečevi biće ključni za mlade “orlove” u borbi za plasman na šampionat.

Indeksonline.rs/I.D