Još jedna kruna u bogatoj sportskoj karijeri Vahida Kicare stigla je danas, kada je posle višemesečnih pregovora sa ruskom borilačkom organizacijom “Hand to Hand Fighting” i njenim predsednikom Sergejom Aleksandrovičem Atakhovim, Kicara imenovan za predsednika ove organizacije za Srbiju. U naredne dve godine, Vahid će raditi na promociji i razvoju ovog sporta u našoj zemlji, s ciljem da postane prepoznat i omiljen među borilačkim entuzijastima.

“Hand to Hand Fighting” je blaža verzija ruskog Sambo kombata, poznatog kao matični sport legende MMA-a, Habiba Nurmagomedova. Organizacija polaže nade da će u narednih pet godina ovaj sport biti uvršten u olimpijske igre, što bi bio veliki korak ka globalnom priznanju.

Prvi koraci ka popularizaciji ovog sporta u Srbiji očekuju se već u oktobru, kada će se u Novom Pazaru održati međunarodni seminar. Na ovom događaju, koji će okupiti predstavnike iz preko 50 zemalja širom sveta, cilj je da se “Hand to Hand Fighting” približi široj javnosti Srbije i da se sport predstavi kao nova opcija u borilačkom svetu.

Vahid Kicara, sa svojim bogatim iskustvom i posvećenošću, veruje da će ovaj sport brzo pronaći put do srca l sportista u Srbiji i ljubitelja borilačkih veština. Seminar u Novom Pazaru biće prvi korak u tom pravcu, a očekivanja su velika.