NOVI PAZAR – Košarkaški klub Novi Pazar 1969, koji sa klupe predvodi bivši kapiten pazaraca – Valid Hadžerić, prethodne sezone je sa mladim igračima iz našeg grada uspeo da napravi historijski podvig i plasira se u 1. Regionalnu Ligu Zapad.

Samim tim, pazarci su stekli pravo učešća u Kupu Srbije, koji se igra u tri različite faze:
1. Stepen – Ekipe iz 1. regionalnih liga Srbije se sastaju sa ekipama iz svog regiona, po sistemu kupa, gde u drugu fazu prolaze samo pobednici iz svojih regiona
2. Stepen – Pobednici prve faze se ukrštaju sa ekipama iz viših rangova (B liga, KLS), takođe se igra po sistemu kupa, a finalisti ove faze ostvaruju plasman u završnu 3. fazu takmičenja
3. Stepen – Finalisti druge faze se ukrštaju sa srpskim ekipama iz ABA lige u borbi za popularni trofej „Žućkova levica“, a završni turnir se igra u niškom Čairu.

Sastav ove ekipe je prošle sezone napravio pravo čudo – sa samo jednim porazom plasirao se u viši rang takmičenja, a pazarci u ovu sezonu ulaze sa skoro identičnim sastavom kao prošle sezone – pored Milića, Đulovića, Asmira Numanovića, Biševca i Salihovića, sastav su dodatno pojačali Aličković, Radomirović i Brunčević, te su klupske ambicije na najvećem nivou i u sezoni pred nama.

U nedelju u 16:00 u Dvorani Dogus igraće se prvo kolo prvog stepena Kupa Srbije, a protivnik je ekipa Poleta iz Kraljeva, koja je već drugu sezonu u nizu učesnik I regionalne lige i u obe sezone su važili za jedne od favorita za ulazak u B ligu.

Kraljevčane sa klupe predvodi Igor Veljković, a na terenu lidersku ulogu ima iskusni Mirković, nekada igrač Crvene Zvezde. Pored Mirkovića, u ekipi Poleta se nalazi i bivši košarkaš Novog Pazara – Lazar Radojičić.

Svi košarkaški parametri navode na to da će ovonedeljni duel ove dve ekipe biti prava senzacija, te da će pazarska publika imati priliku da uživa u sjajnim potezima košarkaša i jedne i druge ekipe, a rezultat ove utakmice je od izuzetne važnosti ako u obzir uzmemo da se ovo takmičenje igra samo na jednu utakmicu.

„Biti ili ne biti“ je epitet koji će ova utakmica nositi sa sobom, a podrška mladim novopazarcima prekopotrebna. Kako navode iz kluba, ovo je san koji svi mladi košarkaši sanjaju i priželjkuju (potajno ili javno) da svoj talenat i rad prikažu na najvećoj sceni srpske košarke – završnici Kupa.

Pre utakmice, glavni trener ove ekipe Valid Hadžerić izjavio je:

„Novi izazov za nas očekuje u nedelju u Dvorani Dogus u 16 časova, svi u klubu jedva čekamo ovaj susret, a pozivam i publiku da podrži naše košarkaše u što većem broju. Ekipa je sastavljena pretežno od mladih igrača iz Novog Pazara, a u odnosu na prošlu sezonu doveli smo pojačanja na nekoliko pozicija, među njima su i Aličković koji je svoju košarkašku karijeru gradio u Beogradu, Besim Brunčević koji je prošle sezone igrao za OKK Zlatar iz Nove Varoši gde je imao zapaženu ulogu, Radomirović koji je pohađao jedan od najboljih košarkaških programa u zemlji – školu košarke KK Dinamik, tako da smo za ovu sezonu napravili konkurentnu ekipu koja će se boriti na dva fronta – 1. Regionalna liga Zapad i Kup.
U sastavu je i dalje Asmir Numanović, koji nam donosi mnogo toga u igri i u svlačionici. Sve u svemu, čeka nas interesantan duel i iskoristio bih priliku da ponovo pozovem publiku da nas podrži, da pošaljemo lepu sliku u region i da pokažemo zašto smo prethodne sezone bili senzacija u ligi i da pokažemo koliko su pazarci jedinstveni kao narod. Čekamo vas!“

Utakmica se igra u nedelju u 16 časova u Dvorani Dogus, a ispod ovog teksta vam ostavljamo neke od najupečatljivijih fotografija sa utakmica ovog tima u prethodnoj sezoni kao jedan od dokaza koliko je ovaj projekat podržan od strane pazarske publike, te isčekujemo veliki broj ljudi i u nedelju.