BEOGRAD – Povratnik na mesto trenera fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da se vratio u Humsku jer veruje da može da pomogne klubu u teškom trenutku.

“Pre samo mesec dana nisam ni pomišljao da ću se vratiti u klub. Mislio sam kao i svi da će Aleksandar Stanojević dugo ostati u klubu, ali fudbal je takav. Jedini razlog što sam se vratio u klub što je Partizanu potrebna pomoć a ja verujem da mogu da pomognem”, rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Novi-stari trener Partizana veruje da može da unapredi igru “crno-belih”.

“Mislim da prostor za napredak postoji. Prvo da se reši defanzivni aspekt, ne mislim time samo na igrače nazad. Mi nismo pravili ovaj tim, moraćemo da se adaptiramo, da izanaliziramo šta imamo, da baratamo sa ekipom koju imamo. Ova ekipa može bolje i više, koji su razlozi što nisu igrali tako, u to ne želim da ulazim”, dodao je Milošević.

Nastavio je Milošević o problemima u igri Partizana.

“Stanojević zna najbolje šta je škripalo iznutra, tek ću da vidim koji su problemi. Postojale su faze tokom mečeva koje su dobre, ali zašto nisu duže trajale ili u više utakmica, mi ćemo na to odgovoriti u narednih par nedelja. Sigurno je da više očekujemo od stranaca koji su dovedeni da prave razliku, a to ne rade, što ne znači da su oni krivi za loše rezultate. Verujem da će se u naredna dva ili tri meseca videti napredak u igri ekipe, ako ne bude napretka onda znači da ne radimo nešto dobro”, podvukao je Milošević.

Bivši napadač Partizana je na klupi kluba nasledio Aleksandra Stanojevića koji je podneo ostavku prošlog utorka posle serije od osam mečeva bez pobede u svim takmičenjima koja je kulminirala debaklom u “večitom derbiju” kod kuće protiv Crvene zvezde (0:4).

Miloševiću (51) je ovo drugi mandat na mestu trenera Partizana, prethodno je vodio klub od marta 2019. do septembra 2020. godine. Sa “crno-belima” je igrao grupnu fazu Lige Evrope u jesen 2019, a prethodno je iste godine osvojio Kup Srbije, pobedivši u finalu kao gost Crvenu zvezdu rezultatom 1:0. To je ujedno i poslednji pehar koji je osvojio Partizan.

Između dva boravka u Partizanu Milošević je kratko bio trener ljubljanske Olimpije i selektor Bosne i Hercegovine.

Indeksonline.rs/Tanjug