Popularni pjevač Sloba Radanović oglasio se povodom teških poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu, ostavivši iza sebe razaranja i ljudske gubitke. Prema zvaničnim podacima, u poplavama i odronima u zemlji stradalo je 16 osoba, među kojima 12 na području Jablanice, dok su opštine poput Konjica, Fojnice, Kreševa, Kiseljaka i Vareša pretrpjele ogromnu materijalnu štetu. Potraga za nestalima iz Donje Jablanice i dalje traje, dok pogođeni stanovnici pokušavaju da se oporave od posljedica ove prirodne katastrofe.

Sloba Radanović, koji je stekao veliku popularnost kroz svoj muzički rad i televizijske nastupe, nije ostao ravnodušan na stradanja svojih sunarodnika. Na svojim društvenim mrežama uputio je emotivne poruke podrške onima koji su pogođeni ovim nesretnim događajem, ističući da suosjeća sa porodicama koje su izgubile svoje voljene i sve one koji su ostali bez svojih domova.

“Srce mi je teško dok gledam slike i snimke onoga što se dešava u Bosni i Hercegovini. Svim porodicama koje su izgubile svoje voljene šaljem iskreno saučešće. Znajte da niste sami, svi smo uz vas”, napisao je Radanović u jednoj od svojih objava.

U znak solidarnosti i saosjećanja, Sloba je odlučio da na svoj emotivan način pruži podršku ljudima u nevolji. Na svom Instagram profilu je iz duše otpjevao pesmu “Zaplakala Bosna”, hit Halida Muslimovića, koja nosi snažnu poruku tuge i nade. Izvođenje ove pjesme izazvalo je snažne reakcije njegovih pratilaca, koji su izrazili zahvalnost i podršku pjevačevoj gesti.

@sloba.radanovic

Svaki pravi Srbin, pravoslavac, čovek koji veruje u Boga, danas se moli za duše nastradalih u poplavama u BiH. Deca su ostala bez roditelja, a mnogi ljudi bez svojih najmilijih, bez svojih domova i imanja. To je kraj u kojem se često krećemo i imamo dosta prijatelja i poznanika. Moje je poreklo iz Bosne, tačnije od Drvara. Možda nije vreme da se zapeva, ali ova pesma velikog umetnika Halida Muslimovića je za sve one koji se bore sa nedaćama. Proći će i ovo… Ne dajte se! ❤️

♬ original sound – Sloba Radanovic

“Svaka nota ove pesme je posvećena ljudima koji prolaze kroz teške trenutke. Nadam se da će svi zajedno uspjeti da prebrode ove nedaće i da će uskoro doći bolji dani”, dodao je Sloba.

Njegov potez naišao je na odobravanje velikog broja fanova iz cijelog regiona, koji su se pridružili porukama podrške i ohrabrenja stanovnicima Bosne i Hercegovine. Pjevač je na kraju apelovao na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu – bilo kroz donacije ili druge oblike pomoći – i da pokažu solidarnost u ovim teškim vremenima.

Artificial intelligence