BEOGRAD – Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi Vladislav Ribnikar Ognjen Božović je pre početka današnjeg suđenja rekao da očekuje da K.K. svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

“Ovo je prilika da prodice ranjenih i ubijenih prvi put postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do nekih odgovora kako i zašto je došlo do ovoga, u nadi da ćemo rasvetiliti motive i dobiti makar neki vid smiraja”, rekao je Božović novinarima ispred suda.

On je dodao da bi dečak prema protokolima trebalo da bude u izdvojenoj prostoriji u kojoj on može da vidi prisutne ali oni njega ne mogu.

Božović je istakao da K.K. ima pravo da odbije da da iskaz.

Dečak je nešto pre 9 časova doveden u sud sanitetskim vozilom u pratnji policije, a stigla je i njegova majka sa advokatima, dok će njegovog oca sprovesti iz pritvora u kom je od hapšenja.

Takođe, članovi porodice ubijenih i ranjenih su došli u sud.

Maloletnik se ispituje u svojstvu svedoka i on je danas prvi put izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

indeksonline.rs/Tanjug