BEOGRAD – Povodom 80 godina od oslobođenja Beograda, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac na spomenik Neznanom junaku na Avali i tom prilikom poručio da hrabrost naših predaka u borbi za pravdu protiv mnogostruko jačih neprijatelјa nikada neće pasti u zaborav.

“Osamdeset godina je prošlo od herojskog oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Vekovima unazad, nepokolebljiva lјubav prema slobodi davala je snagu našem narodu za pobede u ratovima”, objavio je Vučić na svom zvaničnom nalogu na Instagramu.

“Nikada nećemo zaboraviti hrabrost naših predaka u borbi za pravdu protiv mnogostruko jačih neprijatelјa. Neka je večna slava i zahvalnost svim hrabrim ženama i muškarcima koji su položili živote za slobodu našeg naroda”, naveo je Vučić u objavi.

Nakon polaganja venca, on će prisustvovati otvaranju izložbe “Vojna diplomatija na putu ka slobodi”, u 12.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kako je najavila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Beograd je u Drugom svetskom ratu oslobođen pre 80 godina, 20. oktobra 1944, posle tri godine i sedam meseci nemačke okupacije.

indeksonline.rs/Tanjug