Iz Sjeverina je i danas upućena poruka da članovi porodica žrtava neće ostati sami i da će im se pomoći u borbi da ostvare zakonom garantovana prava.

Posebnu brigu o njima vodiće Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), izjavio je predsednik krovne ustanove Bošnjaka Srbije Adel Slatina.

“Ovo je jedan od najtužnijih događaja i najvećih zločina gde su žrtve naša nedužna braća i sestre koji su bili krivi samo zato jer su nosili bošnjačka imena. Ovaj zločin ući će u mračnu istoriju države u kojoj živimo. Porodice i dalje ne znaju gde su tela njihovih najmilijih, još nisu dobili ono što je država dužna da učini za njih. Nisu ni materijalno obeštećeni, što je obaveza zakonska. Danas smo se okupili da pokažemo jedinstvo i solidarnost. Amanet nam je da pomognemo porodicama žrtava. Oni polako umiru, a da nisu ukopali svoje najdraže, nevino ubijene. Bošnjačko nacionalno vijeće mora početi da se bavi tom problematikom. Na državne institucije apleujemo da konačno počnu da se bave problematikom ovih porodica”, izjavio je predsednik BNV-a Adel Slatina.