BEOGRAD – Treći osnovni sud u Beogradu doneo je rešenje o pritvoru za Miladina M. (34) na period do 30 dana. Ova odluka usledila je nakon što je u ponedeljak uveče, pod dejstvom alkohola i kokaina, izazvao saobraćajnu nesreću na Novom Beogradu. Tokom incidenta, Miladin je udario desetogodišnjeg dečaka i potom pobegao sa mesta nesreće, piše Blic.rs.

Pored njega, sud je odredio pritvor i suvozaču Slobodanu J. (22), koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom nakon izvršenja krivičnog dela.

– Povodom predloga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora prema uhapšenom Miladinu M. (34) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i prema uhapšenom Slobodanu J. (22) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i krivično delo krivično delo nepružanje pomoći, o kojim predlozima je javnost već obaveštena, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se okrivljenom Miladinu i Slobodanu. određuju pritvori u trajanju do 30 dana – navodi se pored ostalog u saopštenju suda, dodaje Blic.rs.

U daljem toku krivičnog postupka javni tužilac će ispitati svedoke, doneti naredbe za saobraćajno-tehničko i medicinsko veštačenje i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja na zakonu zasnovane odluke.

Prilikom iznošenja odbrane, okrivljeni M.M. je priznao da jeste prošao kroz crveno svetlo, dok su i M.M. i S.J. izjavili da nisu videli dete.

Podsetimo, nesreća se dogodila u ponedeljak oko 21 sat na Novom Beogradu. Pijan i drogiran vozač “audija” prošao je velikom brzinom na crveno svetlo na semaforu, udario “škodu”, pa pokosio mališana koji je stajao na takozvanom pešačkom ostrvu.

Dečak je sa teškim povredama vidljivim po celom telu primljen u UrgentnI centar, a sada se nalazi u Tiršovoj.

Indeksonline.rs/Rina