Fudbaleri Jošanice dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca, u utakmici 12. kola Srpske lige Zapad.

Jošanica je u ritmu treninga na veštačkoj travi u Šutenovcu, dok rivale dočekuje na Atletskom stadionu. To nije idealan scenario za pazarskog srpskoligaša, ali je iznuđen zbog lošeg stanja terena u Novopazarskoj Banji.

“Bili smo primorani da napustimo svoj dom. Fudbalski klub Novi Pazar u Šutenovcu nam je obezbedio sve što treba, a imamo izvanredne uslove za igranje na Atletskom stadionu. Sve to je u cilju smanjenja nekih ranijih troškova”, rekao je trener Jošanice Kenan Kolašinac.

Takovo je peto na tabeli sa 14 bodova, a Jošanica ima bod manje i zauzima devetu poziciju.

“To su uvek specifične, teške i tvrde utakmice. Skoro uvek je to na jedan gol. Takovo godinama rotira mali broj fudbalera. Konkurentni su, tu smo negde na tabeli. Nadam se dobroj predstavi. Odigrali smo dobro protiv Jedinstvo Puteva iz Užica kod nas (2:0) i FAP-a u Priboju (0:2), iako protiv lidera baš i ne mogu da se traže bodovi”, naveo je Kolašinac.

U pogonu su svi, osim povređenog desnog fulbeka Ervina Kačara.

“Planiramo da budemo ofanzivniji, pa će na gol verovatno bonus Daris Mulić. Branio je dobro protiv Jedinstvo Puteva. To nam otvara mesto za još jednog napadača. Nadam se pobedi. Tako ćemo i koncipirati ekipu”, najavio je Kolašinac.

Jošanica i Takovo igraju u subotu od 13.30 na Atletskom stadionu.

M. Minić