BEOGRAD – Nedaleko od mesta gde se okupljaju učesnici protesta “Jedan od pet miliona” skup održavaju članovi Levog bloka, jer, kako su rekli ne mogu drugačije da pošalju poruku o socijalnoj pravdi.
Došlo je do manje rasprave kada su im prišli predstavnici Pokreta ujedinjenih fantomki koji redovno učestvuju na protestu “Jedna od pet miliona” i pitali ih da li su stvarno levičari, ili rade za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako se može pročitati na komentarima na društvenim mrežama.

Iz levog bloka su im odgovorili da je vlast neke od njih kažnjavala zbog aktivnosti i da oni ne prave razliku između jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đila i opoizcije i sa druge strane Vučića jer vode “istu neoliberalnu politiku”.

Zapevali su internacionalu i uz crvene zastave razvili transparente “Stop krvavim radničkim odelima”, “Bezbednost radnika na građevinama”, “Dole Vučić, dole kapitalizam”.

Osobe sa belim fantomka su se potom udaljile. Oni inače imaju na leđima velike boce, kao za kiseonik, na kojima piše “Sredstvo protiv štetočina” kojim imaju nameru da prskaju predsedništvo i druge državne institucije.


Beta/Video:I.S.