BEOGRAD – Ispred zgrade Predsedništva Srbije počelo je danas pre 12 sati okupljanje gradjana koji protestuju protiv aktulne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ispred je postavljena metalna ograda.Ograda je udaljena od ulaza u zgradu oko 30 do 40 metara.

Kako javlja reporter agencije Beta ispred zgrade nije primetan velik broj policijskih snaga.

Tu su policajaci u standardnoj opremi, ali ne i oni sa opremom za razbijanje demonstracija.

Predsednik Srbije obratiće se javnosti u 12 sati, povodom sinićnjeg upada demonstranata u zgradu RTS-a.

U 11.55 počeće protest na koji su pozvali organizatori protesta “Jedna od pet miliona” i Savez za Srbiju. Pred Predsedništvo su stigli lideri opozicije Dragan Djilas, Boško Obradović, Nebojša Zelenović…

Iz Saveza za Srbiju pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta “Jedan od pet miliona” i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na “goloruk narod” i pošto su “besomučno lagali” na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

“Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije”, navedeno je u saopštenju SzS.

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u “njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod”.

“Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a”, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

BETA