NOVI PAZAR – Turski Crveni polumesec priredio je večaras u Novom Pazaru iftar za oko 500 zvanica, pretežno za porodice sa slabijim materijalnim stanjem i osobe iz socijalne kategorije.

Iftar je organizovan u restoranu jednog od prestižnih novopazarskih hotela, a među gostima je bio značajan broj dece, štićenika socijalnih ustanova i osoba s invaliditetom.

Skupu su, zajedno s predstavnicima turskog Crvenog polumeseca prisustvovali predstavnici Grada Novog Pazara i humanitarnih organizacija.

Jedan od predstavnika turskog Crvenog polumeseca koji ovog ramazana u Srbiji i Sandžaku učestvuje u humanitarnoj akciji, predsednik filijale u Siirtu Nihat Altunc je podsetio da ramazanske humanitarne aktivnosti ove godine obuhvataju 37 zemalja, i da je regija Sandžak jedno od područja.

“Mi smo članovi jedne porodice i bez obzira na udaljenost naša srca su blizu. Posebno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da u ime turskog naroda i Crvenog polumeseca podelimo ramazanske blagodati i radosti s vama”, istakao je Altunc, izrazivši zadovoljstvo na ukazanom gostoprimstvu od strane zvaničnika lokalne samouprave Novog Pazara.

On je poručio da iz Novog Pazara nose najlepše utiske gostoprimstva i zahvalnosti od ljudi koje su posetili i uručili im ramazanske poklone.

Edin Kolašinac iz HO “Otvorena ruka” iz Novog Pazara kaže da je turski Crveni polumesec u saradnji s Gradom Novim Pazarom i lokalnim humanitarnim organizacijam i Centrom za socijalni rad već tradicionalno provodi ovakve i slične akcije. On je, prenoseći zahvalnost i u ime gostiju, na iftaru rekao da poruka koja je ovim humanim gestom došla od turskog naroda preko turskog Crvenog polumeseca mnogo vrednija i značajnija.

“Ovo ima mnogo više vrednosti od jednog paketa namirnica i obroka. Pre svega, ta srdačnost naše braće iz Turske koja su došla, koja brinu za nas, pokazuju nam da nas nisu zaboravili i svake godine dolaze da nam pokažu da stoje iza nas”, istakao je Kolašinac.

Turski Crveni polumesec danas je preko svojih predstavnika u Novom Pazaru započeo raspodelu ramazanskih paketa sa životnim namirnicama za porodice slabijeg materijanog stanja. Ove godine u šest opština Sandžaka turski Crveni polumesec podeliće 1.000 ramazanskih paketa.

Ovog ramazana, turski Crveni polumesec na Balkanu provodi humanitarnu akciju u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Moldaviji i Grčkoj.


AA