NOVI PAZAR – “Novi Pazar hoda” slogan je akcije kojom će u subotu, 14. septembra, biti obeležen Dan Pešačenja u Srbiji, a koju na nivou grada organizuju novopazarski Sportski savez i Planinarski klub Sandžak.

“Pozivam sve Novopazarce, stare, mlade, đake, studente, penzionere, uopšte porodicu, da nam se priključe i hodaju, nije važno da li 100 metara ili sedam kilometara. S oduševljenjem smo prihvatili akciju Planinarskog saveza Srbije (PSS), da bismo animirali ljude da se bave rekreacijom i da iskoristimo naše gradske resurse, odnosno trim staze”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović naveo je da očekuje veliku masovnost u akciji koju je pokrenuo PSS u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Brižljivo smo na lokalu pripremali akciju, koja počinje u subotu u 9.00 ispred Ekonomsko-trgovinske škole. Potom idemo prema naselju Potok, zatim ka Gerontološkom centru, do dve trim staze. Cilj je kod spravare na Šancu. Ukupna dužina je oko sedam kilometara. Najavljeno je da će nas vreme poslužiti, pa ne sumnjam da će sve da protekne u najboljem redu”, kazao je predsednik Planinarskog kluba Sandžak Fahir Demčović.

Grad Novi Pazar je pokrovitelj akcije “Novi Pazar hoda”.


rtvnp.rs