NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Darko Tešović rekao je da je predstojeći meč protiv Metalca pravi derbi 15. kola Prve lige Srbije i da bi liderska pozicija gostiju trebalo da dodatno inspiriše njegove igrače.

“To je motiv za sve nas, ali i publiku. Sigurno je da sledi kvalitetana utakmica, a nadam se da smo spremi da zamisli sprovedemo u delo. Poštujemo i cenimo sve što je napravio Metalac, ali jedva čekamo da vidimo koliko mi možemo i koliko smo jaki”, rekao je Tešović.

On zbog povrede najverovatnije neće moći da računa na Emira Hazirovića, ali i na još dvojicu igrača koji su se tek počeli da treniraju punim intenzitetom.

“Lazar Pajović se vratio, ali još nije spreman da zauzme mesto u timu. Ervin Kačar polako ulazi u ritam treninga, a ostali su tu za dobru predstavu”, naveo je Tešović.

Novi Pazar i Metalac iz Gornjeg Milanovca igraće sutra od 18 časova na Gradskom stadionu.

“Imali smo sjajnu podršku u prošlom kolu u Kragujevcu, verujem da će na našem terenu biti pet puta jača. Očekujem publiku u velikom broju, sigurno tri i po do četiri hiljade ljudi na tribinama. Igrači će to prepoznati i vratiti na terenu”, kazao je Tešović.

Posle 14 odigranih kola, Metalac je na čelu tabele sa 26 bodova, četiri više od petoplasiranog Pazara.

Beta