PRIŠTINA – U mestu Velika Slatina u opštini Kosovo Polje, danas je uhapšena jedna osoba, osumnjičena za falsifikovanje novca, saopšteno je iz Kosovske policije.

Uprava za istragu privrednog kriminala i korupcije (DHKEK), Istražna jedinica za privredni kriminal i korupciju u Prištini (RIHRC-Priština), na zahtev Uprave za istragu narkotika ( DHTN) izvršila je pretres kuće i pomoćnih objekata osumnjičenog B.Š. u selu Velika Slatina, opština Kosovo Polje.

Tokom pretresa, policija je pronašla novčanice različitih apoena, ukupne vrednosti tri hiljade osam stotina i trideset evra (3830 evra), za koje se sumnja da su falsifikovane.

Takođe, pronađeni su i zaplenjeni uređaj za lepljenje novčanih traka, trake novčanica od 50 i 100 evra, zaštitne oznake novca (hologrami, kinogrami, zaštitne trake), određena količina tečne materije (hemikalija) koja se koristi za pranje novca, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Osumnjičeni B.Š. je saslušan i uz konsultaciju sa nadležnim tužiocem, biće mu određen pritvor od 48 sati radi daljnjeg postupka.