BEOGRAD – I večeras su u pola sata, od 20 do 20.30, stali aplaudiranje u znak podrške medicinskim radnicima, koje traje više od mesec dana, zatim, kao i nekoliko dana unazad, lupanje u šerpe u znak nezadovoljstva vlašcu, a onda i, drugo veče za redom, povici protiv opozicije i podrška vlastima, uz pištaljke i poneku petardu.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima je zabeleženo i lupanje u šerpe, kojima deo građana ispoljava nezadovoljstvo vlašću i pojedinim merama u borbi protiv virusa, ali i oni drugi, na kojima se čuju povici protiv opozicije, poput “Ðilase lopove” i poneku petardu, protiv “tajkunskih političara”.

Juče je Udruženje za zaštitu mladih pozvalo građane da “budu glasni sa svojih prozora”, a sa ciljem da iskažu neslaganje sa onima koji su pandemiju, kako navode, koristili za političke obračune, pod parolom “Reci glasno NE tajkunskim političarima”.

Taj poziv je svojevrstan odgovor na poziv “Ne davimo Beograd”, do pre nekoliko dana, da se lupanjem u šerpe iskaže nezadovoljstvo vlašću.

Ono što traje znatno duže od povika i lupanja u šerpe, više od mesec dana, jesu aplauzi podrške lekarima i medicinskim sestrama, koji se od početka epidemije, na prvoj liniji odbrane od Kovida 19.