Kolinda peva Tomspona, iako ga zabranjuju širom Evrope

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kojoj se Marko Perković Thompson pre par dana požalio jer su mu Slovenci zabranili koncert u Mariboru, odlučila je na Instagramu objaviti snimak sa vojnog hodočašća u Lourdesu.

Na vojno hodočašće u Lourdes su uz pripadnike Hrvatske vojske i policije otišli predsednica, ministar obrane Tomo Medved, ministar obrane Damir Krstičević i zamenik načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH Drago Matanović.

Kolinda je danas objavila snimak, na kojem je zagrljenasa gore navedenim ministrima i vojnim biskupom Jurom Bogdanom peva Thompsonovu pesmu “Lijepa li si”.

Ne treba posebno ni napominjati da je put u Lourdes i smeštaj svih vojnika, ali i ministara i predsednice i njihove pripadajuće im svite, plaćen iz džepova poreznih obveznika države čiji Ustav propisuje odvajanje države i verskih zajednica. Takve “sitnice”, naravno, ne zabrinjavaju veselu Kolindu i ministre odbrane u vladi Andreja Plenkovića.

Kakvu poruku ovakav snimak šalje u situaciji u kojoj su Thompsonovi nastupi zabranjeni u nizu evropskih zemalja zbog širenja poruka mržnje i zabranjenih znakova, kao što se dogodilo i nedavno u Sloveniji, procenite sami.