Podgorica – Podgorička policija uhapsila je Momira Nikolića zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, nezvanično saznaje CDM u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Tužilaštvo je izdalo i nalog za hapšenje direktora Pokreta za promjene Dejana Vujisića, tehničkog sekretara Željka Šćepanovića i vozača Gordana Konatara zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koju je napravio Nikolić i još jedna, za sad, nepoznata osoba.

Vujisić, Šćepanović i Konatar dospjeli su u žižu uoči parlamentarnih izbora prošle godine kada je policija u autu, kojim je upravljao Šćepanović, pronašla 30.000 dolara i 17.700 eura.

Šćepanović je tada izjavio da je novac dobio od Dejana Vujisića kako bi zamenio dolare u evre, a da bi isplatili posmatrače koje je angažovao PzP za nadgledanje parlamentarnih izbora 16, oktobra prošle godine.

I saputnik Šćepanovića, Konatar je potvrdio da je on trebalo da zameni 30.000 dolara u eure na zahtev Šćepanovića.

Nakon toga, konferenciju za novinare sazvao je PzP na čelu sa Nebojšom Medojevićem koji je rekao da je o svemu obavestio partnere u Evropi a ovo nazvao političkim progonom.

“Mi pozivamo Ivicu Stankovića da pogleda što radi Katnić koji, po naredbi Mila Đukanovića, nastavlja progon Demokratskog fronta. Katnić nema nijedan dokaz za ove sumnje”, kazao je Medojević na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici.