Vučić: Bili bismo idealni domaćini sledećeg Foruma

Ukoliko želimo da budemo industrijski razvijena zemlja, moramo da povećamo potrošnju gasa, a njega nemamo odakle da uzmemo osim iz Rusije, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je zbog toga važno da izgradimo gasni interkonektor sa Bugarskom.

Aleksandar Vučić je, u razgovoru za RTS u Pekingu, govorio o rezultatima razgovora koje je imao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, i istakao da je sinoć, posle večere, sa njim razgovarao o više tema, poput situacija ne Balkanu, bilateralne saradnje…

Premijer je novinarima preneo da je pozvao kineske domaćine da se sledeći Forum inicijative “Jedan pojas – jedan put” održi u Srbiji, te da nas za to preporučuje naše tradicionalno gostoprimstvo.

“Znate, ne mogu da kažem ‘mi smo prvaci sveta u inovacijama’, a sedim pored švajcarske predsednice, ne mogu da kažem da imamo najviše gasa i nafte, a preko puta mene sedi Putin. Ne mogu da kažem ni da smo baš najveća vojna sila… I onda sam išao na naše gostoprimstvo, želeći da ukažem na to da bi Srbija bila idealno mesto sledećeg foruma i da tu nema niko ništa protiv Srbije”, rekao je Vučić.

Ukazao je na činjenicu da je Srbija jedina učesnica Forumu od zemalja bivše SFRJ.
“Mala li je to čast za našu zemlju, a još neke od tih zemalja nismo dostigli ni po standardu, ekonomskoj snazi… Potrebne su nam godine da bismo to učinili i učinićemo to, uveren sam, sasvim”, dodao je premijer.
Kako je rekao, održavanje sledećeg foruma u Srbiji bila bi još jedna prilika da ljudi obrate pažnju na našu zemlju