Beograd – Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suvereno pravo Srbije da kupuje oružje i oruđe i poručio da Srbija o tome odlučuje sama kao suverena i nezavisna država.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa visokim zvaničnikom Stejt dipartmenta za evropska i evroazijska pitanja Hojtom Jiom, odgovarajući na pitanja da li je u razgovoru bilo reči o tome gde i od koga Srbija kupuje oružje.

On je dodao da visoki predstavnik američke administracije o tome nije danas ništa ni govorio, da Ji njega dobro poznaje i da zna da – i da jeste – on ga ne bi slušao.

Međutim, dodao je Vucicć, pre nekoliko dana se vodila kampanja o nekakvoj regrutaciji i slično, a kada se desilo da su pozvana četriri rezervista, u redovnim obavezama, odmah su neki digli paniku što ih zovu i slično…

“Dogovorite se šta hoćete ili pustite Vladu Srbije da radi svoj posao” rekao je Vučić.

On je ukazao da SAD i Srbija imaju različito viđenje i odnos prema KiM i dodao da je naš interes da razgovaramo o neophodnosti dijaloga, mira, saradnje i što boljih odnosa Srba i Albanaca uopšte

“Alternativa toime je užasna i to pre svega za srpski narod na KiM”, naveo je Vučić.