BEOGRAD/DUBAI – Prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razovarali su u Beogradu o unapređenju bilateralnih odnosa i prijateljstva i saradnje, kao i nizu regionalnih i globalnih pitanja od zajedničkog intersa, piše dnevnik na engleskom jeziku “Galfnjuz” iz Dubaija.

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan doputovao je juče u Beograd kako bi prisustvovao inauguraciji predsednika Srbije.

Kako navodi list, šeik je Vučiću preneo pozdrave predsednika UAE šeika Halife bin Zajeda Al Nahjana i želje za daljim napretkom i prosperitetom prijateljskom srpskom narodu.

Takođe, čestitao je predsedniku Vučiću na preuzimanju funkcije predsednika Srbije poželevši mu uspeh u obavljanju te dužnosti.

Visoki gost je rekao da se UAE raduje nastavku konstruktivnog rada sa Beogradom na pitanjima od zajedničkog interesa za obe zemlje.

Predsednik Vučić je potvrdio želju svoje zemlje da proširi odnose sa UAE, s obzirom na njihov viskok nivo koji je postignut na međunarodnom planu, istaknute veze i konstruktivnu saradnju sa drugim zemljama, kao i napredak i razvoj u svim sferama života, navodi dnevnik.

Šeik Muhamed je pohvalio visok nivo napredovanja odnosa Emirata i Srbija, koji su ostvareni u političkoj, ekonomskoj i drugim sferama.

Dvojica zvaničnika su navela da se raduju unapređenju saradnje i koordinaciji u cilju unapređivanja ekonomskog i investicionog partnerstava.

Oni su, takođe, razmenili stavove o aktuelnim međunarodnim događajima i pitanjima od zajedničkog interesa.

Susretu su prisustvovali šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, zamenik premijera i ministar za predsednička pitanja, šeik Abudlah bin Zajed Al Nahjan, ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje, dr Sultan bin Ahmas sulatn Al Džaber, državni ministar, Mohamed Mubarak Al Mazruej, podsekretar suda u Abu Dabiju i Džuma Rašid saif Al Daheri, ambasador UAE u Srbiji.