Kraljevo –

Vaterpolisti Srbije pripremu za prijateljske mečeve protiv Australije, obavili su i u Bogutovcu kod Kraljeva, u dolini Ibra, u vodenici! Andrija Prlainović i ostali delfini proveli su popodne u ovom mestu, a u „Matovića vodenici“ su učili kako se melje brašno na vodenici koja je stara preko dva veka.

Vodeničar Dragan Matović iz Bogutovca bio je više nego prijatno iznenađen kada je ispred svoje vodenice ugledao srpske „delfine“, naše zlatne vaterpoliste i šampione.

– Nas par prijatelja sedeli smo za stolom i igrali karte. Odjednom smo videli kako ulazi grupa momaka, ali ni tada nismo obratili pažnju da su to naši „delfini“. Međutim, kada je iz grupe izašao Andrija Prlainović i prvo otišao da osmotri bazen koji se nalazi pored vodenice, svima nam je bilo jasno ko je došao – priča Matović, vlasnik „Matovića vodenice“.

Srpske vaterpoliste koji su ovih dana na pripremama, očekuju tri prijateljske utakmice sa selekcijom Australije. ali u Bogutovcu ih je najviše zanimalo kako je iskorišćena rečica Lopatnica koja pokreće vodenicu i puni bazen.

 

– Pokazivao sam im kako vodenica radi i kako se melje brašno. Jedan je prošao obuku i postao šegrt! Onda sam ih odveo ispod vodenice, i pokazao kako zdrava sredina utiče na zdravlje i uradio 40 sklekova. Posle toga sam seo ispod vodenice na ispustu ili kako mi to zovemo „Bogutovački đakuzi“ i objasnio im kako snaga Lopatnice masira telo. A onda sam doneo šumadijski čaj da nazdravimo onako domaćinski – objasnio nam je Matović.

Ovaj vodeničar kaže da su vaterpolisti Srbije bili zatečeni, jer kao da su hteli da probaju sve što su videli i čuli, ali nisu imali vremena. Vodenica, stara preko 200 godina ipak je ostavila najjači utisak.

– Vođa naših „delfina“, Andrija Prlainović je bio narodoznaliji. Rekao mi je kako svi jedu integralna brašna, a ja sam mu odgovorio da moja vodenica jedino takvo brašno i melje! Ispričao sam im i njen istorijat i kako je radila. Koliko sam izgleda jak utisak ostavio na Andriju, pokazao je i njegov poziv da dođem u petak u Kragujevac i budem gost na utakmici. Ali rekao je i da je odlična rakija i sve oko vodenice – ispričao nam je vodeničar Dragan Matović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće od 14. do 16. juna u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu prijateljske utakmice protiv Australije, kao pripremu pred Završni turnir Svetske lige u predgrađu Moskve na kome će od 20. do 25. juna u Rusiji braniti titulu.

Izvor: Srbija video