Prijepolje – Asocijacija malinara i ostala udruženja na teritoriji cele Srbije sinoć su doneli odluku da u subotu 17. juna u 17:00 časova u Arilju održe miran protest. Protest se organizuje zbog niske otkupne cene maline koja na teritoriji Srbije iznosi oko 100 dinara. Cilj protesta je da se urazume monopolisti i hladnjačari da ne provociraju poljoprivredne proizvođače, kao i da se država uključi u dijalog. Ovom protest odazvaće se i malinari iz Prijepolja.
Ispred najvećeg ovdašnjeg udruženja malinara koje okuplja stotinjak velikih proizvođača, “Zlatna malina” Mirsad Obućina kaže da će i oni podržati miran protest i na taj način iskazati nezadovoljstvo trenutnom otkupnom cenom ovog voća.
– Jedan broj članova našeg udruženja u subotu će otići u Arilje i pridružiti se kolegama u protestu. Ove mirne proteste ukoliko ne dođe do dogovora u subotu malinari će radikalizovati. Malinari su ogorčeni na državu jer neće da reši ovaj problem i dovodi u sukob proizvođače i hladnjačare – revoltirano kaže Obućina.