BEOGRAD – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da Ana Brnabić ima apsolutnu podršku Srpske napredne stranke za predsednicu Vlade Srbije.

“Mi smo na predsedništvu (SNS) doneli odluku jednoglasno i ovlastili predsednika Vučića iako je njegovo ustavno ovlašćenje da predloži premijera. Ana Brnabić ima apsolutnu podršku tako da je to potpuno nesporno”, rekao je Nedimović za TV Pink.

On je naveo da su juče održane sednice beogradskog, novosadskog i sremskomitrovačkog odbora SNS i da su članovi stranke pružili apsolutno punu podršku predlogu za mandatara.

Povodom najava Dragana Markovića Palme i Muamera Zukorlica da neće podržati Anu Brnabić za premijera, Nedimović kaže da ima i u SNS onih koji misle da stvari treba da izgledaju drugačije, ali da ne može “svako da bude sve”.

“Kad dođe do formiranja vlade onda porastu apetiti svima. Svako bi da bude sve, a ne mogu svi da budu sve”, rekao je Nedimović.

Nedimović je rekao da je juče razgovarao sa mandatarkom o stvarima koje se tiču poljoprivrede i da ona vredno radi na pripremanju “cele te priče”.

“Puna podrška predsedniku za predlog mandatara. Daćemo sve od sebe da ovo izađe onako kako treba”, rekao je Nedimović.