BEOGRAD – Socijalistička partija Srbije glasaće za izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, a očekuju da im se povere četiri resora, saopštio je danas lider te partije Ivica Dačić.

Dačić je to rekao novinarima nakon sednice Predsedništva, a pred sednicu Glavnog odbora stranke, i naveo da su razgovarali i o kadrovskim resenjima SPS u novoj vladi.

Dačić je precizirao da je reč o Slavici Ðukić Dejanović, Aleksandru Antiću i Branku Ružiću, kojeg socijalisti vide kao ministara džavne uprave i lokalne samouprave, te o njemu samom kao potpredsedniku vlade i ministru spojnih poslova.

Međutim, dodao je Dačić, socijalisti su zainteresovani i za ministarstvo ekologije ukoliko ga bude, ali je naveo i da o tom kadrovskom resenju nisu razgovarali, jer je to još hipotetičko pitanje.

Kako je rekao, sa JS još nisu razgovarali o stavu te stranke da neće glasati za Brnabićku, i tek će razgovarati.

On nije mogao da komentariše to da li u SNS ima onih koji neće glasati za Brnabić.

Istakao je da je to unutrašnja stvar naprednjaka, ali i dodao da treba imati u vidu da je to predlog Aleksandra Vučića, kao i da će se, prema zakonu, ići na izbore ako ne bude ispoštovani rokovi za formiranje vlade, a izbori, kako je naveo, nisu potrebni.