BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje UEA šeikom Abdulahom bin Zajed Al Nahjanom dva memoranduma o razumevanju koji će unaprediti saradnju naših zemalja.

Stefanović i Al Nahjan stavili su juče paraf na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova UAE u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola.

Takođe, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma dva ministarstva policije, navodi se u saopštenju MUP.

Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola građani Srbije, koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Ovaj sporazum posebno je važan imajući u vidu terorističke pretnje sa kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan boravi od juče u Beogradu kako bi prisustvovao inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.