BEOGRAD – Dr Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, u vladi Ane Brnabić biće ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologije. 
 Popović, mašinski inženjer i profesor ekonomskih nauka, vlasnik je grupe kompanija, uključujući ABS elektro, koje 25 godina rade pre svega na ruskom tržištu, ali ne samo na ruskom, a njihova delatnost podrazumeva i oblast za koju će biti zadužen u vladi. 

 Njegove kompanije, naime, bave se upravo razvojem inovacija i naprednih tehnoloskih resenja za oblasti elektroenergetike, brodogradnje, gasne i naftne industrije, kao i industrije odbrane.

 Zaposljavaju preko tri hiljade ljudi, pretezno mladih inzenjera, i uspesno posluju na najkonkurentnijim svetskim trzistima. 

 Ocenjeno je stoga da će Popovic moći efikasno da odgovori na izazove razvoja inovacionog drustva u Srbiji, sto je jedan od glavnih strateskih prioriteta buduce vlade. 
  Popović je srpskoj javnosti poznatiji kao političar. 

 Nekadašnji je potpredsednik DSS, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije I potpredsednik parlamenta. Osnivač je Srpske narodne partije, koja zagovara tešnju saradnju, političku i naročito privrednu, sa Rusijom.

 Popović je, pored socijalista Gorana Trivana i Branka Ružića, novo lice u srpskoj vladi.