Beograd – Svako ko ne glasa za predlog Aleksandra Vučića, ne treba da bude u vladajućoj koaliciji i ne treba da bude uz nas, poručio je danas lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

“Imate pravo na svoj politički stav. To je potpuno legitimno, ali za političke stavove se snose i političke konsekvence““, rekao je Vulin. Prema njegovim rečima, onaj ko ne glasa za predlog predsednika Republike i šefa najmoćnije stranke koja je sve okupila ne može da ostane u toj koaliciji i ne možete da bude u toj vladi. “Pokret socijalista je bio veoma jasan. Ne smatramo da je Ana Brnabić ni najbolji ni jedini kandidat, ali ona je predlog predsednika Republike i SNS i shodno tome ima našu potpunu podršku“, rekao je Vulin, koji je i ministar za rad.

On je naveo da je Pokret socijalista tražio samo jednu garanciju – a to je da Brnabić nastavi da vodi politiku Aleksandra Vučića. “Dobili smo tu garanciju i za nas nema nikakve dileme. Ko god ima dilemu ima mesta u opoziciji i to je najmanji problem““, zaključio je Vulin dodajući da ne može da govori u ime SNS koja je stožer okupljanja koalicije, ali da može da govori u svoje ime kao predsednik Pokreta socijalista.