BEOGRAD – Jedan od većih uspeha Vlade Srbije je stabilizacija pančevačke “Petrohemije”, koja će u narednom periodu imati veliki znacaj za našu ekonomiju.

“Petrohemija” je u jednom trenutku bila na kolenima, imala je više od 700 miliona dugova. Uspeli smo da je spasimo. Ocistili smo dugovanja i od 2015. godine imamo pozitivno poslovanje. Petrohemija u ovom trenutku ima oko 80 miliona evra na računu”, istakao je Antić za tv Pink.

Antić je rekao da su svi poverioci isplaćeni, i da je izmenjena struktura vlasništva.

Sve poverioce smo rešili i platili u gotovom novcu, imamo sad kompaniju sa potpuno novom strukturom vlasništva 76 odsto vlasništva je Republike Srbije i naših javnih preduzeća , 21 odsto Naftna industrija srbije, tri odsto Lukoil. Petrohemija nema više nikakvih dugovanja”, izjavio je Antić.

On je rekao da će su otvorene mogućnosti da se pronađu strateški partneri za “Petrohemiju”, jer, kako je naveo, ne može država da bude jedini investitor.

“Nije mesto države da investira svuda, videćemo da li postoji interesovanja nekih partnera da to radimo zajedno”, objasnio je Antić.