Novi Pazar – Gradonačelnik Nihat Biševac sa direktorom Doma zdravlja Ervinom Ćorovićem obišao je danas radove na izgradnji Urgentnog centra u Novom Pazaru čiji će radovi biti završeni na proleće.

Biševac je rekao da je zadovoljan dinamikom radova koji se odvijaju planiranim tempom i dodao da radove finansira EU, vlada republike Švajcarske i grad Novi Pazar koji učestvuje sa 15%.

“Grad će učestvovati i u nabavci opreme i kupovini dvoje vozila Hitne pomoći, tako da će ukupna investicija koštati preko milion evra” zaključio je Biševac.

Dirktor Doma zdravlja Ervino Ćorović kazao je novinarima da se radi o jednom vrlo značajnom objektu za novopazarsko zdravstvo i ceo grad kao i da će pacijenti tu imati znatno veći nivo pružanja zdravstvene usluge jer je Hitna služba veoma opterećena i nalazi se u veoma malom i skučenom prostoru.

“To će biti objekat na tri nivoa, vrlo je bitno što će prilaz biti sa glavne ulice, biće po prvi put prijemne ordinacije gde ćemo imati i dečiju hitnu službu. Imaće uslova i za razvijanje pravog jednog Urgentnog centra gde će biti i lekari nekih drugih specijalnosti. Jedva čekamo da ta zgrada bude gotova i da uđemo u nove prostorije” rekao je Ćorović.

Planirana dinamika radova je osam meseci. Završetak radova i useljenje oč ekuje se u februaru 2018. godine.

indeksonline.rs