Novi Pazar- Gradonačelnik NIhat Biševac izjavio je danas da su kosti koje su pronađene na gradilištu Hitne službe u tom gradu prosleđene za Beograd kao i da je imenovan predstavnik grada koji je veštak sudske medicine a koji će pratiti ceo proces otkrivanja DNK.

Biševac kaže da je grad Novi Pazar uputio dopis svim zvaničnim institucijama u cilju orktivanja prave istine o posmrtnim ostacima koji su pronađeni na mestu gde se trenutno izgrađuje zgrada Hitne pomoći

On navodi da je gradska uprava uputila pismo ministarstvu Pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju za ratne zločine.

Svakodnevno smo u kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom i posmrtni ostaci koji su pronađeni, upućeni su republičkom kriminalističkom tehničkom centru gde će biti ispitvanje. Grad Novi Pazar je u saradnji sa Tužilaštvom formirao Komisiju, gde će ispred grada biti dr Fehim Juković koji će svo vreme biti sastavni deo komisije i pratiti i obaveštavati grad Novi Pazar o rezultatima analize posmrtnih ostataka” rekao je Biševac.

Na pitanje novinara agencije Tanjug kada očekuje rezultate istrage, Biševac kaže da su posmrtni ostaci na analizi i “kada budu prvi rezultati mi ćemo obavestiti javnost o rezultatima analiza” zaključio je Biševac.

Posmrtni ostaci pronađeni su pre mesec dana na temeljima nove zgrade Hitne službe u Novom Pazaru a javnost u tom gradu uzburkana je jer se pretpostavlja da se radi o pazarcima koji su streljani nakon drugog svetskog rata a sve zbog saradnje sa tadašnjim vođom tog grada Aćifom efendijom koji je takođe streljan u novopazarskom naselju Hadžet.