Novi Pazar – U centru Novog Pazara rekonstrisano je pet gradskih fontana, zamenjene su dotrajale pumpe, a postavljeno je dekorativno osvetljenje javila je Rtv Novi Pazar.

Gradskom šetalištu, kojim gravitira veliki broj građana lepšu sliku dale su potpuno rekonstruisane fontane, koje već duže vreme nisu bile u funkciji. Fontane su poverene javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta.

“Uradili smo remont svih gradskih fontana. Zamenili smo 13 dotrajalih pumpi, bilo je i problema sa strujom, gde je zamenjeno kablo i priključci, koji nisu bili adekvatni. Sada gradske fontane funkcionišu dobro, a nadamo se da će tako ostati, a mi ćemo uložiti sve napore da ih održavamo i ubuduće”, rekao je ispred JP za uređivanje građevinskog zemljišta “Novi Pazar” Igor Novovović a prenosi ta televizija

Novović je apelovao na građane da vode računa o fontanama.

“Fontane su postavljene kako bi poboljšale sliku grada i one su u vlasništvu svih građana. Apelujem na sve da čuvaju fontane,da ne bacaju otpad u njih kako ne bi dolazilo do oštećenja. Moram da naglasim da voda iz fontana nije za piće u njoj su hemikalije, koje sprečavaju stvaranje kamenca”, kaže Novović.

Novovović dodaje da su radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta “Novi Pazar” stalno na terenu, rade na nasipanju više seoskih putnih pravaca. Mreža javne rasvete se redovno gradi, održava i rekonstruiše. Uredno se sprovodi plan programa ovog preduzeća kako bi građani imali urednije i kvalitetnije životno okruženje.