Bivši savetnik za bezbednost u Ambasadi Srbije u Makedoniji Goran Živaljević negirao je veceras tvrdnje stranke VMRO-DPMNE da mu makedonske institucije nisu dale odobrenje da uđe u parlament Makedonije tokom incidenta u makedonskom Sobranju nakon održanih parlamentarnih izbora krajem aprila ove godine.

“Moje prisustvo u Sobranjeu nije bilo ni tajno ni skriveno. Moja misija nije bila niti tajna, niti nedobronamerna, a povrh svega makedonske službe su bile upućene”, rekao je Živaljević zaq Tanjug.u prvom oraćanju javnosti od tih dogajđa.

On je istakao da za boravak u Sobranju dobio odobrenje savetnika za bezbednost predsednika Makedonije, Siniše Aleksovskog.

“Taj čovek je znao za razlog mog boravka tamo i o tome je bio obavešten. Moja misija tamo nije bila tajna i bila je dobronamerna u odnosu na bezbednost Makedonije, u kontekstu saradnje koju imamo sa bezbednosnim službama Makedonije”, naveo je Živaljević.

Kako je dodao, saopštenje VMRO-DPMNE namerno preskače instancu predsednika Republike.

“Moje prijavljivanje za aktivnost te večeri, 27. aprila, bilo je usmereno na sam Kabinet predsednika i njegovog savetnika za bezbednost”, izjavio je Živaljević.