Mladić koji se zabio automobilom u masu koja je protestovala protiv skupa belih suprematista u Charlottesvilleu, pri čemu je poginula jedna, a povređeno nekoliko desetina osoba, u srednjoj je školi bio opsednut nacističkom ideologijom, otkrio je u nedelju jedan od njegovih profesora.

James Fields Jr “Bio je veoma zaluđen nacistima i Adolfom Hitlerom”, otkrio je profesor istorije Derek Veimer za televiziju VCPO. Fields je bio zainteresovan za istoriju, ističe Veimer, “pogotovo za nemačku vojnu istoriju i Drugi svetski rat”.

“Pun ljubavi za nemačku vojsku i Vaffen SS”

Fieldsa opisuje kao osobu koja je poštovala druge, ali, koja je imala “radikalne ideje o rasi” dok je pohađao srednju školu Randall K Cooper u Kentakiju.

Veimer je otkrio kako je Field u školi napisao rad o nacističkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata koji je bio “pun ljubavi za nemačku vojsku i Vaffen SS”.

“Imao je stavove o belom suprematizma. Stvarno je verovao u te stvari”, otkrio je njegov profesor za Vashington Post. Naglasio je da je svog studenata pokušao odgovoriti od tih stavova, ali i priznao da nije uspeo.

“Probao sam najbolje što mogu. Ovo je definitivno lekcija i nešto oko čega treba da budemo budni jer razara našu državu”, istakao je Veimer.