VOĐA HEZBULAHA: Amerika nam ne može ništa (VIDEO)

Čelnik libanskog Hezbolaha je u nedelju odbacio mogućnost žešćih američkih sankcija nad njegovom grupom koju podržava Iran, istakavši kako im Sjedinjene Države ne mogu ništa naškoditi.

“Američka administracija sa svim dostupnim i mogućim sredstvima ne može naštetiti snazi otpora”, rekao je Saiied Hassan Nasrallah u televizijskom obraćanju povodom godišnjice kraja Hezbollahovog rata s Izraelom iz 2006. godine.

Vašington smatra Hezbollah terorističkom grupom

Nasrallah tvrdi kako je Liban meta zastrašivanja i pretnji zbog Hezbolaha, organizacije koja je deo vlade u Bejrutu, a koju Vašington smatra terorističkom grupom. Dodao je kako je libanskim zvaničnicima otkriveno da bi Izrael mogao započeti rat.

Njima su evropski i američki službenici “tokom diplomatskih susreta i međunarodnih poseta, rekli, da ako ne učine šta oni žele, da će Izrael započeti rat protiv Libana”, naglasio je Nasrallah. Nije otkrio šta se traži od Libana ili njegove organizacije.

Tenzije između Izraela i dobro naoružanog šitskog Hezbolaha narasle su ove godine. Tramp je tu grupu prošlog meseca nazvao “pretnjom” libanskom narodu i regionu tokom zajedničke konferencije za medije sa premijerom te države Saadom al-Haririjem.