JAGODINA – Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je danas da će Jagodine, zahvaljujući donatorima, 26.avgusta u Grčku voditi 300 prosvetnih radnika, a 500 studenata krajem oktobra u Beč i zapitao kolege iz drugih opština i gradova, gde su i njima donatori.

U Grčku, 26. avgusta, pet dana vodimo 300 prosvetnih radnika, razrednih starešina i učitelja koji preuzimaju prvi razred. U Beč, dva dana 30.oktobra, oko 500 studenata. Da to realizujemo pomogli su nama donatori, ništa ne plaćamo iz budžeta, rekao je Marković novinarima u Akva parku na “Danu otvorenih vrata turizma”.

Neka građani Srbije pitaju gde su donatori u gradovima i opštinama gde oni žive. Ja ne želim da kažem da je neko lično nešto uzeo, ali, postoje donatori, postoje ljudi koji žele da pomognu”, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, Jagodina ima privilegiju da “nam stalno pomažu donatori, a da korist od toga imaju građani”.

Marković je istakao i da se u Jagodini štedi, mesečno oko devet miliona dinara.

Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća ne primaju platu, funkcioneri ne voze automobile Skupštine grada, nema službenih telefona, nema reprezentacije, nema dnevnica, objasnio je Marković.

Prema njegovim rečima, u pojedinim gradovima naknada članovima Gradskih veća bruto je i 140.000 dinara, a u Jagodini – nula.

Izborna kampanja je bila skoro u Srbiji i kada se zavrsila 70 odsto odbornika koji su izabrani prvo su sebe zaposlili. To nije slučaj kod nas, naveo je Marković.

“Ne pozivam druge da se ugledaju na nas, ali ne treba da čekaju samo Beograd, da im Beograd nešto da, moraju nesto i sami da urade. Da se sami organizuju kao sto smo se organizovali mi u ovom gradu. A organizovli

smo se i doveli 12 investotora i to nije kraj”, kazao je Marković.

On je najavio da ukoro dolazi investitor koji otvara Fabriku muških i ženskih čarapa i zapošljavaće 500 radnika.

(Tanjug)