Vrnjačka Banja – Sceni ubistva su prisustvovali ljudi koji su se zatekli na ulici u tom trenutku! Sve se izdešavalo za dva minuta na balkonu njihovog stana. Vriska majke, koja pokušava da spreči sina, jauci čoveka koji zapomaže da mu se pomogne i njegove reči koje neću zaboraviti nikada, “Pomozite ljudi, ubi me!” Dva minuta i kraj! Strašna tragedija – ispričala je za “Srbija video” jedna od očevidaca monstruoznog ubistva Saše Grujića iz Vrnjačke Banje.

Ivan Grujić (27) usmrtio je u subotu oca Sašu (52) u porodičnom stanu u centru Vrnjačke Banje. Sve se odigralo na terasi njihovog stana u Ulici kneza Miloša, na kružnom toku, stotinak metara pre poznate vrnjačke Promenade.

Kako smo nezvanično saznali, Ivan i Saša su se žestoko posvađali, a kulminacija prepirke nastala je kada je ubica otišao do kuhinje i uzeo nož. U tom trenutku, u stanu su bili i Sašina supruga i dekica koji je sa njima živeo.

– Saša je najverovatnije počeo da beži, videvši da je Ivan krenuo na njega nožem. Pretpostavljam da je spas potražio na balkonu, jer se ispod nalazi kafić u kojem ima gostiju. Ali, nažalost izgleda da nije očekivao da to neće zastaviti njegovog sina da skoči na njega i zada mu desetak uboda nožem na terasi – ispričao nam je izvor upućen u deo slučaja. Lekari su u kraljevačkoj bolnici pokušali reanimacijom da povrate Grujića, ali mu zbog smrtonosnih uboda nije bilo spasa.

U razgovoru sa ljudima koje smo zatekli u kafiću saznali smo da su njih dvojicu videli na terasi dok je Saša tražio pomoć, ali da nisu mogli da jasno vide šta se desilo kada ga je Ivan oborio.

– Sve je trajalo svega par minuta. Vika žene, muškarca, i onda tajac. Patrola policije je bila u blizini i munjevito su ušli u stan. Videla sam da su izveli krupnog mladića, kojeg moram da priznam nisam ranije viđala, dok sam ubijenog i suprugu viđala ponekada kako šetaju u Banji – kaže jedna Vrnjčanka koja se zatekla na ulici u trenutku ubistva.

Kako smo saznali od izvora iz policije, Ivan Grujić je na saslušanju rekao da je da mu je otac stalno prebacivao i dobacivao i da mu nije dao da živi svoj život. Kao i da je uvek bio nezadovoljan. I ništa više nije rekao.

Zanimljivo je da su Ivana slabo poznavali u Vrnjačkoj Banji, jer je živeo povučenim životom, kao i njegova porodica. Saznali smo da su Ivan i Saša imali neke nesuglasice i ranije, a da je uzrok mogao biti taj što Ivan nije imao ništa radio.

– Grujići su Vrnjčani, i pre izvesnog vremena su kuću i plac ustupili investitoru koji je tu napravio stambenu zgradu. Znam da su dobili stan i lokal u prizemlju u kojem su držali kafić a pre par godina su ga iznajmili. Mislim da je Saša bio ljut na sina jer ništa nije radio. Ivan nije bio poznat kao neki kavgažija, i nije pravio probleme. Mislim da je par meseci bio u Novom Sadu i da se vratio pre desetak dana – ispričao nam je jedan od komšija.